Pappa hade beställt en dehydreringsugn för ett par veckor sedan. Idag kom den äntligen. En dehydreringsugn används för att kunna torka mat. Man kan torka frukt (för att göra russin, torkade aprikoser, torkade äppelskivor) eller mycket annat gott. Pappa började bli så sugen på bröd men inte så sugen på dagens mjöl, så det blev en ugn istället. Med en bas av linfrö, morötter, solrosfrö, havregryn och andra nyttigheter gjorde Meia och pappa ett mjukt bröd och med mest linfrön och pumpafrön blev det en tunn kex-aktig typ av bröd. Det tar tid dock – först ska linfröna stå i minst fyra timmar, sedan ska det bakas och sen in i ugnen i en 12-24 timmar. Ingenting om man vill ha en snabb smörgås :) Resultatet kommer i morgon.
Efter en hel lång skoldag kunde man tro att barnen skulle vara lite trötta på skola…
Meia har skola med Erik. Kartongen till ugnen blev skolbänk.
/Anders