Mamma och pappa har investerat i en bakmaskin som har ett speciellt program för glutenfritt bröd. Idag provade pappa den och det blev de vanliga brödet med.
Bakmaskinen lät rejält när den knådade men när pappa öppnade visade det sig att pappa inte hade tryckt ner formen tillräckligt så den satt löst i maskinen. Det verkade dock inte som om någonting hade gått sönder och brödet var bra det med, men inte lika gott som det “manuella” glutenfria bröd som pappa brukar baka.
Meia har fortfarande inte fått någon mattebok, men Ferkó var snäll och skickade bilder på läxan så Meia skulle kunna göra den i helgen. Meia var trött efter veckan så det blev en läxfri dag idag så blir det en läxläsardag i morgon.
Förutom brödet bakade Meia och pappa crème brulée men med havrematlagningsgrädde istället för vispgrädde. Det var inte jättelyckat att byta ut grädden där, men det smakade ok i alla fall.
Med crème brulée blir det en massa äggvita över så Meia och pappa gjorde lite maränger, med citron istället för ättika. Det var inte heller jättelyckat. De blev väldigt goda enligt Meia och Erik, men de blev inte tillräckligt fasta och de ville inte bli helt gräddade så de fastnade i bakplåtspapperet. Vi ska dock ta omtag, kanske nästa helg.
Erik och Meia vill gärna ha en massa tal att räkna ut. Mamma och pappa ska skriva tal av typen:
15,7 + 43,8 -------
och barnen ska räkna ut det. Efter alltför kort tid kommer de tillbaka och vill att föräldrarna ska rätta, samt komma med fler uppgifter. Det börjar bli lite tröttsamt, men dock på ett angenämt sätt.
/Anders