2023-05-12, fredag

Katterna har varit utan blöt-mat i en vecka nu så jag gjorde ett nytt försök att köpa deras favoritmat, men den var fortfarande slut. De får äta torrfoder en vecka till…

Ola och jag ska köpa lite virke (med släpvagn) i morgon. Jag åkte till stugan redan idag för att vattna gräset lite och sätta upp paviljongen. En rätt stor del av vår gräsmatta är nu jord med gräsfrön på så det kommer att behöva vattnas en del.

Igår var de här och planterade lite växter. Det saknas fortfarande en växt men de är nästan klara nu.

De senaste dagarna har jag tittat på flera videos om hur man grillar revbensspjäll. Idag köpte jag en liten röklåda och lite träflis för att få bbq-smak på köttet och en bit revbensspjäll. Jag följde noga alla anvisningar men eftersom vi inte har någon termometer på grillen satte jag den på halv värme och hoppades att den skulle vara runt 120°C.

Det doftade ljuvligt och röken var ett trevligt inslag. Köttet skulle ligga på i två timmar, paketeras i folie och grilla ytterligare en halvtimme för att slutligen vila en halvtimme. När köttet var klart upptäckte jag att jag hade haft för varmt på grillen, så stora delar av köttet hade samma konsistens som hårdbröd. Jag fick äta det jag kunde och sedan steka en hamburgare :(

Paviljongen var jobbigare att sätta upp än jag trodde. Jag fick dra rätt hårt i tyget för att kunna dra det över ställningen, men det gick till slut.

/Anders